СПІЛЬНО З ПЕДАГОГАМИ МІСТА

Одним із найважливіших показників рівня науково-методичної та практичної діяльності вищого закладу педагогічної освіти є масштаби, стабільність та ефективність його предметних фахових контактів і підготовка та проведення продуктивних заходів співпраці із педагогічними колективами закладів загальної середньої освіти нашого регіону, територіальної громади та міста. Однією із форм такої співпраці виступають спільні заходи навчально-методичного і культурно-виховного спрямування, які готують і проводять науковці Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка та педагоги нашого Фахового коледжу і вчителі загальноосвітніх шкіл за узгодженими програмами та визначеними освітньо-тематичними напрямками.

Конкретним прикладом такої співпраці став науково-практичний семінар «Упровадження ідей концепції «Нова українська школа» в світні програми: тенденції та перспективи», підготовлений організаційними зусиллями викладачів циклової комісії гуманітарних дисциплін Фахового коледжу, кафедри української мови і літератури та методики їх навчання нашої Академії та їх колег-педагогів із Кременецької класичної гімназії Кременецького академічного ліцею ім.Уласа Самчука, Волинського ліцею ім.Нестора Літописця, Кременецької гімназії №2 з поглибленим вивченням іноземних мов. Активну участь у роботі семінару брали студенти Академії.

Розпочалася робота науково-практичного семінару з вітального слова в.о.директора Фахового коледжу, кандидата філологічних наук, доцента Романа Дубровського. Безпосереднім стартом виконання програми семінару став виступ науковця кафедри української мови і літератури та методики їх навчання, кандидата філологічних наук, доцента Ірини Комінярської, яка ознайомила учасників семінару з «Методикою викладання дисциплін мовно-літературної освітньої галузі у закладах освіти». Спеціаліст вищої категорії,  старший вчитель Кременецької класичної гімназії Кременецького академічного ліцею ім.Уласа Самчука Людмила Подворна ознайомила учасників семінару з особливостями відомої в педагогічних колах «Інтегрованої освітньої програми Анжеліки Цимбалару «Світ чекає крилатих»». Безсумнівно, корисний практичний характер мав виступ спеціаліста вищої категорії, старшого вчителя Волинського ліцею ім.Нестора Літописця Наталії Кондратюк, яка, спираючись на особистий досвід, дала поради молодим колегам-педагогам щодо підготовки до процесу сертифікації вчителів загальноосвітніх шкіл згідно зі стандартами і вимогами Нової української школи. Педагог цього ж загальноосвітнього закладу Оксана Пасічник доповідала про зміст, форми і специфіку «Інклюзивної освіти в Новій українській школі».

Учасники науково-практичного семінару звернулися до проблеми застосування новітніх технологій в умовах сучасної національної школи. Так, спеціаліст вищої категорії, старший вчитель Кременецької гімназії №2 з поглибленим вивченням іноземних мов Лариса Стрижалко виступила з доповіддю «STEM-технологія – один із шляхів запровадження концепції «Нова українська школа» в освітній процес у початкових класах». Активно працювали на семінарі майбутні педагоги – студенти спеціальностей «Початкова освіта» та «Іноземна філологія» гуманітарно-технологічного факультету нашої Академії. Майбутній вчитель англійської мови Олена Мельник характеризувала «Навчальні стратегії на уроках англійської мови в Новій українській школі», а її колега Вероніка Федчик розвинула згадану проблематику у доповіді «Проблеми і перспективи викладання англійської мови в контексті концепції Нової української школи». Представниця спеціальності «Початкова освіта» Вікторія Федчик презентувала цікаве та корисне в конкретно-практичному плані науково-методичне повідомлення «Різноманітність використання «Lego-технологій на уроках математики» в початкових класах сучасної національної школи.

Підсумки науково-практичного семінару «Упровадження ідей концепції «Нова українська школа» в світні програми: тенденції та перспективи» підвела голова циклової комісії викладачів гуманітарних дисциплін Фахового коледжу Кременецької гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка Ольга Бончик. Вона ж і вручила відповідні Сертифікати учасникам цього науково-методичного дійства.

seminarnush


Надрукувати