Науково-методичний семінар, квітень 2024

Програма науково-метод. семінару

#науково_методичний_семінар

Вдосконалюємося щодня, а особливо сьогодні!!!

Саме 16 квітня 2024 року на платформі онлайн-сервісу Google Meet  відбувся  науково-методичний семінар на тему: «Реалізація компетентнісного підходу на уроках української мови та літератури, історії в ЗЗСО» Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім. Тараса Шевченка

Вітальне слово для присутніх -  від проректора із стратегічного планування Микола Курач.  

Захід організовано кафедрами української мови і літератури та методик їх навчання, а також історії і методики навчання. Особлива вдячність доценту Ірині Миколаївні Комінярській за процес підготовки і модерування семінару. Також за організаційну роботу доценту Інні Волянюк.  За пізнавальні доповіді доцентам Ірині Поляк та Олег Збручанський.

Програма семінару охоплювала обговорення ключових проблем компетентнісного підходу в сучасній системі загальної середньої і вищої освіти, професійної підготовки вчителя НУШ, методики формування ключових і предметних компетентностей у здобувачів.

 Колега по кафедрі Ірина Мороз та вчитель історії НВК Кременецька ЗОШ № 5 Василь Мороз розповіли про практичний аспект реалізації компетентнісного підходу на уроках історії в умовах НУШ. Кандидат історичних наук Галина Сеньківська детально зупинилася на особливостях навчальних екскурсій в Музей історії освіти "Волинські Афіни".

Проф. Ірина Скакальська охоче поділилася з присутніми учасниками семінару практичним кейсом ефективних засобів візуалізації та організації знань з історії.

Активну участь у роботі семінару брали освітяни Шумської громади, зокрема, Людмила Бойчук, директор КУ «ЦПРПП» Шумської міської ради та ін.

 Науково-методична зустріч засвідчила обопільне прагнення філологів та істориків заглибитися в теоретичний і практичний аспекти сучасного освітнього процесу в різних типах навчальних закладів.


Надрукувати