Міжнародий день рідної мови

За доброю традицією, кожного року 21 лютого ми, українці, відзначаємо день рідної мови. Цей рік також не став винятком. Студенти і викладачі кафедри української мови і літератури та методик їх навчання зібралися разом, щоб вкотре підкреслити важливість рідної мови, згадати її тернистий шлях до визнання, наголосити на неповторності та красі, величі й багатстві українського слова.

Захід до Міжнародного дня рідної мови розпочала викладачка, к. філол. н., доцент кафедри Інна Оверківна Волянюк словами Олеся Гончара: «Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її».

Науково-пізнавальну естафету прийняли студентки 3 курсу Макарчук Анна та Шелест Христина, які розповіли присутнім про історію цього свята та зачитали цікаві факти про українську мову. Переконатися у милозвучності нашої мови допомогли студентки 31-У, 22-Ус, 21-У груп: Дражньовська Олена, Ковальчук Катерина та Ковалик Юлія, декламуючи вірші рідною мовою. Захопливу та цікаву філологічну вікторину провела викладачка кафедри, к. філол. н. Ірина Павлівна Поляк.

На завершення заходу було продемонстровано відео, яке підготувала студентка 4 курсу спеціальності Середня освіта (Українська мова і література) Ірина Вітичук разом із учнями школи, яких вона навчає рідній мові під час проходження педагогічної практики.

Шануймо, плекаймо й розвиваймо нашу мову, адже саме вона є найважливішим чинником консолідації суспільства, найціннішим надбанням, яке створили й залишили нам предки. Це душа української нації, її генетичний код. І саме від нас, від нашої згуртованості та єдності в ці вкрай складні часи залежить доля безцінного скарбу.

Автор допису Ковальчук Катерина

Відео

Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1
Фото 1

 


Надрукувати