Заходи до Шевченківських днів

ШЕВЧЕНКО – НА СТОРІНКАХ УСНОГО ЖУРНАЛУ

З нагоди 210-ї річниці від дня народження видатного українського письменника Тараса Шевченка кафедрою української мови і літератури та методик їх навчання було проведено усний журнал «Шевченкове ословлення минулого, сучасного й майбутнього та власної екзистенції».

    Захід відкрила кандидат філологічних наук, доцент Інна Волянюк і запросила до виступів студенток 11-У і 21-У груп. Соломія Ставінська, Надія Вищишин, Анастасія Бухало, Олександра Пилипака та Юлія Ковалик розповідали про образ Ісуса і Божої Матері у творчості Шевченка, пророцтво в його поезії, здійснювали аналіз міфологічної долі дівчат-покриток.

   Наукові пошуки продовжив конкурс виразного читання поезій Тараса Шевченка. Його учасниками стали студенти спеціальності «Українська мова і література» Олена Дражньовська –«Садок вишневий коло хати», Марія Кочкубей – «Лілея», Христина Шелест – «І мертвим, і живим, і ненародженим ...», Анна Макарчук – «Минають дні, минають ночі», Катерина Ковальчук – уривок з поеми «Причинна», Юлія Ковалик – уривок з поеми «Катерина», Анна Баглик – «Мені однаково», Анастасія Бухало – «Розрита могила», Юлія Нечипорук – «Заповіт», Вікторія Захарчук – «Думка»; Вероніка Мороз, Соломія Ставінська, Надія Ващишин – «Титарівна», Богдан Гривас –«Думи мої, думи мої», Марія Швайко – «Лічу в неволі дні і ночі», Ірина Кібиш – «Свою Україну любіть» та інші.

    Завершальним етапом був перегляд документального фільму «Кобзар на Кременеччині», після чого було оголошено результати конкурсу. Його переможницею стала студентка 21-У групи Анастасія Бухало; ІІ місце зайняла Христина Шелест (31-У), а третє – Анна Макарчук (31-У).

Анна БАГЛИК (здобувачка 21-У групи).

1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1
1

 

 


Надрукувати