СВІЖІСТЬ, КРАСА Й ІСТОРІЯ

Дружний творчий колектив кафедри мистецьких дисциплін і методики їх навчання Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка підтримує гарні стосунки з різними інституціями нашого міста. Цього разу вони відгукнулися на запрошення провідного фахівця сектору екологічної освіти Кременецького ботанічного саду Юлії Бондючної відвідати цю дивовижну природну перлину нашого міста.

Нагода випала хороша – професійне свято День художника України, тому креативна група у складі митців академії Тетяни Балбус, Іванни Погонець та Богдани Гуменюк з Фахового коледжу оперативно організували своїх підопічних студентів 11-Р, 31-Р, 13-Рс та 41-Рк груп на участь у пленері.

Перша частина зустрічі пройшла в ознайомлювально-теоретичному екскурсійному форматі: господиня установи Юлія Бондючна розповіла про характерні особливості плодів дерев та кущів, показала окремі плоди, які зразу надихнули юних художників та їх наставників на процес творення. А друга частина носила практичний формат мистецького міні-пленера, під час якого гості замальовували вибрані об’єкти різними художніми матеріалами, відтворюючи квіти, плоди, листя, стовбури дивовижних дерев.

Ще один традиційний міні-пленер до Дня художника провели викладачі циклової комісії трудового навчання та технологій і образотворчого мистецтва для студентів Фахового коледжу спеціальностей «Образотворче мистецтво» і «Трудове навчання та технології». Організаторами пленеру виступили Богдана Гуменюк та Олена Тимків. Свої роботи юні маляри виконували також у різних техніках, об’єднавши їх назвою «Замальовки старовинного Кременця», де відобразили архітектурні споруди корпусів академії.

Підсумком творчої екскурсії та обох пленерів стала виставка робіт їх учасників в історичному корпусі академії, де кожна замальовка несе свою енергетику, дихає свіжістю, красою та історією.

den hudozhnyka


Надрукувати