МИСТЕЦТВО ДЕКЛАМУВАННЯ як БОЖИЙ ДАР

Чудове свято спілкування з поетичним словом подарувала студентам і викладачам Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка і Фахового коледжу третьокурсниця заочної форми навчання спеціальності "Музичне мистецтво" Христина Бабій.

Зі слів дівчини, вона дійсно відкрила свій талант, як особливий Божий Дар, яким вона залюбки ділиться з поціновувачами рідного поетичного слова. Христинка виступала на сцені рідного Ходорова, що на Львівщині, ще з 5-річного віку. Проте часто в житті людини наступає період важких роздумів, депресії, які віддаляють її від усього піднесеного, творчого. Так сталося і з нею: перестала читати, малювати, замкнулася і почувалась дуже прикро. Та однієї ночі побачила доволі дивний сон: ніби йшла Хресною дорогою, бачила Богородицю, а якась жінка підійшла і сказала: Бог посеред нас!»… Потім білі голуби в лісі…

Через три дні, під час сенсу масажу, який проводила Христина, жінка несподівано сказала їй: «Іди до церкви». А під час богослужіння священник промовив: «Віддайте свої таланти людям». Ці слова настільки вразили дівчину, що вона втратила свідомість. А наступного дня записала перше відео декламування поезій і продовжує займатися улюбленим заняттям донині.

Свій виступ в нашій академії Христина умовно розділила на три частини: "Любов", "Сім'я" та "Люди, будьте взаємно красивими". Загалом юна декламаторка презентувала напам’ять більше трьох десятків творів, серед яких – ліричні вірші Ліни Костенко і Василя Симоненка, Дмитра Оришкевича та Юрія Іздрика, Сергія Жадана, Павла Филиповича та Надії Красоткіної, а також поезії та уривки з листів Василя Стуса до сина.

Дивовижне відчуття душевного стану автора та його ліричного героя у поєднанні зі щиро емоційною віддачею слухачеві можна цілком упевнено назвати непересічним талантом і дійсно Божим Даром, який Христина Бабій щедро дарує світові небайдужих людей. Бажаємо, щоб він від цього лише примножувався і розширював рамки слухацької аудиторії.

dekl


Надрукувати