З ПІСНЕЮ – В ДОРОГУ

Цікаву мистецьку програму підготував колектив викладачів і студентів Фахового коледжу Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка у складі Ілони Яловської (сопрано), Макарія Гусака (тенор) , Івана Петручика (баритон), Ірини Матвійчук та Олексія Литвина (фортепіано).

До концерту увійшли інструментальні та вокальні композиції українських і зарубіжних авторів. Олексій Литвин презентував «Bessame Mucho» (Консуело Веласкес в обробці С.Курсанової), Ірина Матвійчук – «All of me» (Джон Шміт).

Сольна частина виступів склала твори «Se vuol ballare” з опери «Весілля Фігаро» Вольфганга Амадея Моцарта і «Каватина султана» С.Гулака-Артемовського  – Іван Петручик;  Agustin Lara «Granada» Агустина Лара та «Марія» О. Білаша на слова М. Рильського – Макарій Гусак; колискова Клари «Summertime” з опери «Поргі і Бесс» Джорджа Гершвіна та українська народна пісня «Ой літає соколонько» в обробці А.Кос-Анатольського – Ілона Яловська.

Продовжили музичну програму виступи дуетів: Ілона Яловська і Макарій Гусак (Франческо Сарторі, Лучіо Кварантотто «Con te partiro»); Ілона Яловська та Іван Петручик (дует Одарки та Карася з опери «Запорожець за Дунаєм» С.Гулака-Артемовського); Макарій Гусак та Іван Перучик (слова М.Петренко, музика В.Заремби «Дивлюсь я на небо») та дует піаністів Ірина Матвійчук і Олексій Литвин – з композицією «Rush E» Ісаака Коха і фінальним твором Тараса Петриненка «Пісня про пісню».

Програму вела Марія Бойко.

Та найцікавіше в цих яскравих творчих «гастролях»  було те, що вони звучали в різних місцях: стартували в рідній Альма-матер Кременця, продовжувались у мистецьких школах Почаєва та Збаража, а завершились у Вишнівецькій школі мистецтв і Шумській мистецькій школі. І кругом вони несли чудове звучання пісні та музики.

gastroli


Надрукувати