ПСИХОЛОГІЯ У ЖИТТІ СТУДЕНТСТВА

В рамках Тижня психології студентами психолого-педагогічних спеціальностей Кременецької обласної гуманітарно-педагогічної академії ім.Тараса Шевченка та Фахового коледжу академії проведено ряд цікавих різнопланових заходів, серед яких - тематична зустріч "Мотивація - запорука успіху" з участю студентів 11-ПС і 11-Мк груп і кандидата психологічних наук, доцента Юлії Тимош; пізнавальна бесіда "Про психологію - іноземними мовами" (студенти 11-РС, 11-А та кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Долга); квест "Цікава психологія" (учні Кременецької ЗОШ №1 ім.Галини Гордасевич і кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Новак); круглий стіл "Цікавий погляд на психологію. Досвід психології" (11-ПС, 21-ПС) та психологічний брейн-ринг (41-ІФ, 41-Мк, 41-Рк, 11-Мк з викладачем Людмилою Сілкою); "Пекельна психологічна кухня" (21-ПС, 31-ПС, 31-ПС з Людмилою Савіцькою) і волонтерська поїздка до Будинку для людей похилого віку, які потребують догляду, в с.Катеринівка.

Мотивація - важливий аспект життя та діяльності кожної людини. Вона впливає на нашу поведінку і дії, дає нам енергію і стимул для досягнення поставлених цілей. Розроблення ефективних мотиваційних стратегій дає нам змогу долати труднощі, зберігати інтерес і насиченість у діяльності, а також досягати бажаних результатів. 

Так, у ході тематичної зустрічі "Мотивація - запорука успіху"студенти академії та фахового коледжу разом аналізували причини успіхів та невдач у житті, професійній діяльності; обговорили страхи, що сковують людський потенціал та бажання самореалізуватися; мотивувались прикладами відомих людей, які досягли успіху у житті; командно створювали мотиваційні постери, креативили під час формулювання натхненних фраз на щодень, апробували потенціал арт - та музикотерапії під час стресових ситуацій.

Студенти 11ПС,СР груп успішно справились із захистом індивідуальних завдань, презентацій, доповідей. До Дня психолога обговорили англійською мовою важливі для кожного теми: «Сутність професії психолога», «Важливість знання іноземних мов для психологів», «Як подолати стрес/депресію», «Кіберпсихологія», «Роль дитячого психолога». На завершення майбутні працівники психологічного профілю дійшли висновку, що професія психолога є надзвичайно важливою, а знання іноземних мов допоможе розширити їх професійний горизонт.

 Психологічний брейн-ринг між командами "Смішарики" і "Перлинка" був спрямований на розвиток пізнавального інтересу, логічного мислення, уваги, комунікативних здібностей та лідерських якостей учасників.

Загалом гра складалася із 7 раундів. Цікавим було випробування із «чорною скринькою», адже учасникам потрібно було вгадати, що саме знаходиться у скриньці і описати психологічний феномен, з яким пов’язаний даний предмет.

Студенти повеселилися від душі, але найголовніше – оцінили власні знання та професійні можливості й почерпнули максимум нових яскравих вражень. За підсумками балів, перемогла дружба. 

На завершення гри учасникам були вручені заслужені почесні грамоти та невеличкі призи.

Під час заходу “Психологія з першого погляду або відкрий себе нового“ присутні дізналися 56 цікавих фактів психології людини та були задіяні в інтелектуально-розважаьних тестах : “Чого ви прагнете від стосунків“, “Подивися на свою шию“, “Що вас насправді тривожить“, “Оптична ілюзія “, “Поза, в якій ви сидите найчастіше“, “Сонді“, “Дізнайтеся, що вам готує весна 2024 року“. По коридорі Фахового коледжу розвішено 14 оптичних ілюзій з QR кодом, кожен може його сканувати та дізнатися більше цікавинок про свою особистість.

Викладачі кафедри психології і соціальної роботи, а також здобувачі спеціальностей "Психологія" та "Соціальна робота" мали можливість подарувати тепло своїх сердець мешканцям Відділення надання соціальних послуг в умовах цілодобового перебування в селі Катеринівка.

20 підопічних, які знайшли тут затишок та підтримку, щиро раділи зустрічі. Разом з гостями вони співали пісні, ділились історіями та просто насолоджувались спілкуванням.

Не обійшлося й без подарунків! Викладачі та студенти передали підопічним речі першої необхідності та трішки гостинців. Ці скромні знаки уваги стали свідченням небайдужості та турботи про тих, хто потребує допомоги.

"Дуже щирі та добрі люди живуть тут", - діляться враженнями студенти. І, безсумнівно, персонал відділення заслуговує на найвищу похвалу. Їхня самовіддача та професіоналізм гідні поваги.

Ця зустріч стала не просто черговим візитом, а справжнім уроком людяності, співпереживання та єднання. Вона ще раз підтвердила важливість таких ініціатив, адже саме завдяки ним ми можемо зробити життя людей, які опинились у складних обставинах, трішки кращим.

Так поступово психологія входить у життя нашого студентства, дає їм, окрім знань, уроки людяності та доброти, з якими наш світ стає добрішим.

p1

p2

p3

p4p5

p6


Надрукувати