ДОВКІЛЛЯ І ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ

В межах співпраці між Кременецькою обласною гуманітарно-педагогічною академією ім. Тараса Шевченка та Кременецьким медичним фаховим коледжем імені Арсена Річинського відбулося засідання круглого столу на тему «Вплив довкілля на здоров'я населення», приуроченому Всесвітньому дню здоров'я. Мета круглого столу – привернути увагу молоді до проблем здоров'я та окреслити можливі шляхи профілактики захворювань, пов'язаних з екологічною ситуацією в цілому.

З тематичними доповідями перед присутніми виступили юні науковці обох закладів освіти. Вероніка Батюк (3 фБ, Кременецький медичний фаховий  коледж ім.Арсена Річинського) зупинилася на темі «Вплив екології на здоров’я: алергія та імунітет у дітей».  Олександр Сичов (13-Бс, КОГПА ім. Тараса Шевченка) поділився інформацією «Небезпека та наслідки забруднення довкілля для організму людини в сучасних умовах». Рената Кравчук (3 фА, Кременецький медичний фаховий  коледж ім.Арсена Річинського) оприлюднила замітку «Що потрібно знати про туберкульоз». Людмила Кремпович (41-Е, КОГПА ім. Тараса Шевченка) зробила наголос на «Екологічну грамотність студентів як основу формування здорового життя». Проблему «Репродуктивне здоров’я і молодь» підняла у своєму виступі Катерина Вознюк (3 фБ, Кременецький медичний фаховий  коледж ім.Арсена Річинського). «Оцінка стану атмосферного повітря за морфологічними показниками хвойних» зацікавила Єлизавету Бєбнєву (41-Е, КОГПА ім. Тараса Шевченка). На завершення круглого столу прозвучав гостро актуальний виступ Дениса Мосціцкого (3 фБ, Кременецький медичний фаховий  коледж ім.Арсена Річинського) «Попередження ЗПСШ: вибір за тобою!».

Науковий захід показав, що дуже важливо ділитися своїми знаннями, а особливо тими, що стосуються зміцнення здоров'я, профілактики захворювань, збереження чистого довкілля заради майбутніх поколінь. Надіємось, що такі зустрічі продовжуватись і стануть традиційними.

BIO KR STIL


Надрукувати