ІСТОРИЧНИМИ СТЕЖКАМИ АКАДЕМІЇ

Студенти  другого та третього курсів спеціальності «Історія» КОГПА ім. Тараса Шевченка провели засідання історичного клубу «Х Легіон» у формі екскурсійного квесту «Історичними стежками Академії» з профорієнтаційною метою для студентів-четвертокурсників Фахового коледжу. Вони організували захоплюючі мандрівки історичними стежками Альма-матер, детально охарактеризувавши основні історичні віхи процесу становлення окремих локацій нашого навчального закладу, а також розповіли про відомі історичні постаті, пов’язані з діяльністю нинішньої академії.

Користь від проведення екскурсійного квесту є очевидною для обох сторін основних учасників: студенти-історики попрактикувалися у проведенні екскурсій; удосконалили комунікативну компетенцію та навички soft skills в цілому. Натомість четвертокурсники Фахового коледжу дізналися цікаву та змістовну інформацію про історичні віхи, відомі постаті, життя і діяльність яких пов’язані з існуванням нашого навчального закладу. Історичний квест передбачав відповіді учасників на запитання, поставлені студентами-істориками, які за правильні відповіді дарували студентам коледжу чудові світлини історичної локації. Четвертокурсники отримували наступне завдання – відгадати загадку про наступну локацію, пізніше усі гуртом рушали до неї.

Для організації екскурсій студенти-історики обрали 6 історичних локацій: будинок Тадеуша Чацького, бібліотеку академії, Міжконфесійну каплицю, зал  Гуго Коллонтая, місце колишнього Єзуїтського колегіуму, фойє академії. Інформацію про вагому роль Т.Чацького та Г.Коллонтая у процесі започаткування Волинської гімназії підготували Христина Чикун (31-І) та Андрій Савчук (21-І); розповідь про історичні віхи діяльності бібліотеки академії підготували Олексій Мороз (31-І) та Лілія Обшарська (21-І); архітектурні особливості, історію виникнення Міжконфесійної каплиці та Єзуїтського колегіуму представили третьокурсники Анастасія Каліжук та Вадим Чашкін); про життя та діяльність Гуго Коллонтая  розповіли Софія Діхтярук (31-І) та Максим Сопіга (21-І). Остання локація екскурсійного квесту – фойє академії: інформацію про наш навчальний заклад підготували Анастасія Поліщук та Андрій Никифорук з 31-І групи та другокурсниця Тетяна Гуцало.

Ідея проведення засідання історичного клубу «Х Легіон» у вигляді екскурсійного квесту «Історичними стежками Академії» сподобалася не лише організаторам, а й запрошеним гостям. Сподіваємося, що глибше пізнавши древню та насичену історію нашого навчального закладу, його цікаві освітні та наукові традиції, студенти-четвертокурсники Фахового коледжу проявлять інтерес і стануть здобувачами вищої освіти академії, обравши улюблені спеціальності.

kvest ist


Надрукувати