НАТХНЕННІ ІМЕНЕМ І. ХВОРОСТЕЦЬКОГО

Кременецька обласна гуманітарно-педагогічна академія ім.Тараса Шевченка та Фаховий коледж КОГПА ім. Тараса Шевченка оголосили традиційний конкурс на кращу роботу з образотворчого мистецтва, присвячений творчості славетного земляка, художника І. Ф. Хворостецького з метою виявити художньо обдарованих випускників закладів загальної середньої освіти, мистецьких шкіл (база 9 кл., 11 кл.), які бажають навчатися у Кременецькій обласній гуманітарно-педагогічній академії ім.Тараса Шевченка (Фаховому коледжі), за спеціальністю «Образотворче мистецтво». 

Конкурс передбачав виконання натюрморту з натури (рисунок або живопис) та творчої роботи (пейзаж, портрет, сюжетна композиція) у довільній техніці та художніх матеріалах.  

Учасниками Конкурсу були учні 9-х і 11-х класів закладів загальної середньої освіти та мистецьких шкіл Тернопільської, Хмельницької, Рівненської областей. Конкурс ім. І. Ф. Хворостецького проводився у змішаній формі та дистанційно в один тур. На конкурс подавалася одна авторська робота (не копії робіт) або її фото в електронному варіанті.  Живописні та графічні матеріали використовувалися на вибір учасника конкурсу (формат А3, акварель, гуаш, олівці, гелеві ручки, туш тощо). Кожен учасник мав можливість подати не більше однієї конкурсної роботи. У разі дистанційної участі у конкурсі учасник додатково надсилав власне фото з виконаною роботою.

За результатами конкурсу імені Івана Хворостецького, переможцями у віковій категорії 10 – 11 класи стали Яна Гнатюк (І місце) та Аліна Турчиняк (ІІ місце) у номінації "Рисунок натюрморту з натури"; Діана Новак (І місце) у номінації "Натюрморт з натури (живопис)";  Ніна Синицька (І місце), Вікторія Рудик (ІІ місце) і Діна Петрук (ІІІ місце) у номінації "Творча робота (графіка)"; Дарія Костюк (І місце) і Вікторія Ковтонюк (ІІ місце) в номінації "Пейзаж ".

У молодшій віковій категорії 8 – 9 класи кращими стали роботи семикласниці Тетяни Конишиної (ІІ місце) – "Натюрморт з натури (живопис)";  восьмикласників Марії Гуменюк (І місце) – номінація "Рисунок натюрморту з натури", Софії Полятевич (І місце), Софії Приймак (ІІ місце) і Христини Капусти (ІІІ місце) – номінація "Натюрморт з натури (живопис)";  Дар’ї Сивак (І місце), Богдана Данилюка (ІІ місце) і Миколи Сірука (ІІІ місце) – номінація "Творча композиція (графіка)"; Анни Драчук (І місце) – номінація "Творча композиція (живопис)"; Вікторії Бондар (І місце), Тетяни Фещук (ІІ місце) і Максима Літвінчука (ІІІ місце) – номінація "Пейзаж". Серед дев’ятикласників переможцями визнано Вероніку Зеліско (І місце), Ксенію Жихарєву (ІІ місце) та Катерину Уляніцьку (ІІІ мсце) – у номінації "Рисунок натюрморту з натури", Софія Георгійчук (І місце) – в номінації "Натюрморт з натури (живопис)"; Софія Грановська (І місце), Поліна Скалецька (ІІ місце) та Ангеліна Бакаєвич (ІІІ місце) – в номінації "Творча композиція" і Вікторія Криворучко (І місце) в номінації "Портрет".

Доценти  Тетяна Балбус і Олександра Панфілова, старші викладачі Іванна Погонець і Дмитро Синенький, викладачі коледжу Богдана Гуменюк, Олена Тимків і Марія Корната висловлюють щиру подяку за підтримку талановитої молоді керівникам, учителям образотворчого мистецтва Корнатій М.Д., Білан В.В., Мартинюк Н.Л., Петрук І.Б., Капусті А., Боцюн О.В., Трачук Ю.В., Оплеті О.В., Сахнюку П.О., Бельмас О.М., Очеретинюк Т.М.

khvorostecky


Надрукувати