НАОДИНЦІ З УКРАЇНСЬКИМ ГОМЕРОМ

У нинішньому світі тотальних бід і тривог, трагічних подій і болючих звісток так хочеться віднайти хоч маленький оазис душевного спокою та затишку, щоб відновити сили, поспілкуватися у дружньому колі однодумців і колег.

Саме таку нотку креативу внесли науковці кафедри української мови і літератури та методик їх навчання у роботу чергового засідання своєї наукової лабораторії "Борис Харчук та Улас Самчук: художній літопис ХХ ст.". Захід, приурочений 119-ій річниці з дня народження Уласа Самчука, дружна філологічна родина провела у форматі літературної кав'ярні з участю студентів І - ІІІ курсів спеціальності "Українська мова і література". 

До творчого полілогу долучилися кандидати філологічних наук Роман Дубровський, Інна Волянюк, Олег Василишин, Ірина Коменярська, Олена Пасічник, Ірина Поляк. У невимушеній обстановці, за горнятком кави та чаю фахівці-філологи говорили про літературну спадщину Уласа Самчука, згадували цікаві і трагічні сторінки його життя в Україні та поза її межами; цікавились історіософією письменника, аналізували його художнє слово, життєву мудрість та правдивість зображення війни і голодомору.

У другій частині заходу наставники передали естафету своїм юним вихованцям. Майбутні вчителі української мови та літератури висловлювали свої враження від почутого, долучалися до розмови, ставили запитання, вчилися розставляти акценти та робити висновки, такі важливі у їхній подальшій роботі з учнями.

samchuk


Надрукувати