МОВА – БЕЗЦІННИЙ СКАРБ НАРОДУ

За доброю традицією, кожного року 21 лютого ми, українці, відзначаємо день рідної мови. Цей рік також не став винятком. Студенти і викладачі кафедри української мови і літератури та методик їх навчання зібралися разом, щоб вкотре підкреслити важливість рідної мови, згадати її тернистий шлях до визнання, наголосити на неповторності та красі, величі й багатстві українського слова.

Захід до Міжнародного дня рідної мови розпочала кандидат філологічних наук, доцент кафедри Інна Волянюк словами Олеся Гончара: «Мова – це доля нашого народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її».

 Науково-пізнавальну естафету прийняли студентки ІІІ курсу Анна Макарчук та Христина Шелест, які розповіли присутнім про історію цього свята та зачитали цікаві факти про українську мову. Переконатися у милозвучності нашої мови допомогли студентки 31-У, 22-Ус, 21-У груп  Олена Дражньовська, Катерина Ковальчук та Юлія Ковалик, декламуючи вірші рідною мовою. Захопливу та цікаву філологічну вікторину провела кандидат філологічних наук Ірина Поляк.

На завершення заходу було продемонстровано відео, підготовлене  четвертокурсницею спеціальності «Українська мова і література» Іриною Вітичук разом із учнями школи, яких вона навчає рідній мові під час проходження педагогічної практики.

 Шануймо, плекаймо й розвиваймо нашу мову, адже саме вона є найважливішим чинником консолідації суспільства, найціннішим надбанням, яке створили й залишили нам предки. Це душа української нації, її генетичний код. І саме від нас, від нашої згуртованості та єдності в ці вкрай складні часи залежить доля нашого безцінного скарбу.

mova akad


Надрукувати