ГЕРОЯМ НЕБЕСНОЇ СОТНІ

Історія України мала багато трагічних періодів, коли свобода і навіть сам факт існування українського народу опинялися під загрозою. Але завжди в такі періоди найкращі сини і дочки України ставали на захист своєї землі, своєї держави, своїх співвітчизників.

Нині знову прийшов цей час – час вибору між свободою і рабством, світлим майбутнім та темним минулим, справедливістю та тиранією. Спочатку вони вимагали права вибору. Потім їм довелось вимагати право жити. І хоч кулі снайперів – це вагомий аргумент, але ні кулі, ні гранати, ні нелюдська жорстокість не змогли перемогти цих людей. Вони гинули, та не здавались…Трагічні події в Україні з листопада 2013 року тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися і вмирали учасники Євромайдану, і заради чого пожертвувала своїм життям «Небесна Сотня».

З цього приводу у Фаховому коледжі Кременецької ОГПА ім. Тараса Шевченка, як і по всій Україні, проведено реквієм пам’яті.  Його відкрила скорботна пісня «Плине кача» у виконанні студентки 11-Мк групи Марії Скоропляс на фоні відеофільму  «Небесна сотня. Євромайдан» та учасників дійства зі свічками в руках. Героїв Майдану, героїв АТО, які померли за світле майбутнє України, мирних жителів і захисників, які полягли в неоголошеній війні на Сході України, вшанували хвилиною мовчання.

Програму заходу продовжив відеофільм «Як починався жорстокий розгін», поезія Марії Сковронської  «Прощання на Майдані» і танець «Не забувайте»  у виконанні студентки 41-Мк групи Марії Бойко. Пісню Сергія Сірого на музику Сергія Степаніва «Серце плакало» на честь героїв Небесної Сотні презентував Володимир Танін.

Ведучі вечора-реквієму підготували розповіді про Героїв Небесної Сотні нашого краю Олександра Капіноса, Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Василя Мойсея, Ігоря Костенка, Тараса Слободяна, Василя Аксенина і звернулися до присутнім із закликом бути гідними своїх предків, любити рідну землю, берегти волю і незалежність України, поважати наш народ і нашу ріднумову. А завершила виступи пісня «Я – Україна» у виконанні Марії Скоропляс.

Вели програму Катерина Савчук, Дарина Малищик, Вікторія Олеля, Арсен Мінайлюк, Юрій Собчук і Володимир Танін. Підготували урок-реквієм Валентина Мацкова та Олександр Повар.

ns


Надрукувати