"СНІГОХІД" У КРЕМЕНЦІ

Майже 250 учасникiв з рiзних регiонiв України стали учасниками  XIII Всеукраїнських зимових змагань “Снiгохiд”, що вiдбулись на початку лютого у нашому  Кременцi.

Змагання з зимового мандрiвництва щороку органiзовують громадськi органiзацiї "Пласт", "Молодiжний Нацiоналiстичний Конгрес" і Управління молоді, спорту та іміджевих проєктів Тернопільської ОДА з метою популяризувати здоровий спосiб життя та активний вiдпочинок, залучати молодь до спортивного туризму мiсцями нацiонально-визвольної боротьби i краєзнавчими мiсцями. XIII змагання присвятили Руслану Стороженку, Юрiю Гринiвецькому, Тарасу Давидюку, Василю-Якову Капустинському — учасникам “Снiгоходу” минулих рокiв, якi вiддали життя, захищаючи Україну від російських агресорів.

Команди учасників боролися у трьох категорiях: любителi вiком 12-16 рокiв, дорослi любителi i дорослi професiонали. Цьогорiч це були 68 команд iз бiльшостi областей України. Назва “Снiгохiд” буквально вказує на характер змагань: команди пiшки за 8 годин проходили маршрут, щоб "взяти" якнайбiльше з 44 контрольних пунктiв i виконати ряд завдань. Контрольнi пункти — це архiтектурнi, природнi об’єкти i локацiї Кременця та ближнiх сiл, "взяття" яких команди мали пiдтвердити фотографiєю з контрольної точки. На технiчних етапах учасники змагались у переправi за допомогою линви, у стрiльбi з пейнтбольних маркерiв, у першiй домедичнiй допомозi та в iнтелектуальному завданнi вiд Нацiонального природного парку «Кременецькi гори». 

За сприяння у проведенні змагань їх організатори вручили Подяку ректору нашої академії, професору Афанасієві Ломаковичу.

 Фото зі сторінки «Зимові змагання з мандрівництва «Снігохід» 

s1 s2

 


Надрукувати