СИМВОЛ НЕСКОРЕНОСТІ ТА БОЛЮ...

Тим, хто в боротьбі за волю і кращу долю України не дожив до сьогоднішнього дня та спить в знаних і безіменних могилах, розкиданих по рідній і чужій землі; цвітові нашого народу, його славним синам і дочкам, що в розквіті духовних і фізичних сил віддали свою молодість і життя; тим, кого в умовах більшовицької тиранії змушували забути і викреслити зі своєї пам’яті та історії; юним героям, що впали в страшному бою під Крутами, своїм ровесникам, справжнім патріотам Вітчизни присвятили годину пам'яті студенти Фахового коледжу КОГПА ім. Тараса Шевченка та їхні наставники.

Скорботне дійство відкрила пісня “Коли ви вмирали”, яка змусила присутніх встати. Живим фоном пісні пісні стали дівчата з калачем та запаленими свічками.

Ольга Завальнюк з 11-Мк групи продовжила програму віршем Михайла Зельмана (Лісового) "Крути".

Ведучі - майбутні вихователі, третьокурсниці Евеліна Ганич та Діана Ковальчук - запросили до слова викладача історії Олександра Повара і до тематичних виступів - своїх колег. 

Передумови бою під Крутами проаналізував студент 11-Мк групи Арсен Минайлюк. Першокурсниця Дк групи Катерина Савчук озвучила цікаву тему "Створення студентського куреня". "Сили сторін перед боєм" оцінювала студентка 21-Дк групи Анастасія Гончарук. Юрій Собчук з 11-ТОк групи продовжив виступи темою "Хід бою у січні 1918 року під Крутами". 

Мистецьку нотку у хід дійства внесла другокурсниця музичної спеціальності Марія Боднар із піснею невідомого автора "Впав на землю січневий мороз" у супроводі відео "Бій під Крутами".

Результати та наслідки кривавого бою охарактеризувала Вікторія Олеля (11-Мк група), аналіз міфів про цей бій здійснила першокурсниця Рк групи Тетяна Кондратюк, а її одногрупниця Анна Лобанова підвела підсумок цієї героїчно-трагічної події темою "Бій під Крутами: минуле і сучасність".

 Подвиг українських юнаків під Крутами, героїв, які своєю кров’ю окропили святу землю в боротьбі за волю України, навічно залишиться в історії як символ національної честі. У масштабах всесвітньої історії ця битва зовсім невеличка. Однак з точки зору історії України вона є важливою і показала волю народу до незалежності. Це - символ нескореного духу нашої нації.

Учасники заходу та присутні вшанували пам’ять Героїв Крут хвилиною мовчання, а на завершення всі разом виконали пісню "Ой, у лузі червона калина". 

Організували захід Олександр Повар і Валентина Мацкова. Працівники бібліотеки підготували виставку тематичної літератури. За технічну сторону відповідала Тетяна Сендецька з 31-Дк групи.

kruty


Надрукувати