Зустріч із випускниками

Зустріч із випускниками другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014 Середня освіта (Українська мова і література)

09 травня 2024 р. відбулася он- та офлайн зустріч членів проєктних груп ОПП Середня освіта (Українська мова і література. Історія), Середня освіта (Українська мова і література. Зарубіжна література) (Інна Волянюк, Віталій Назарець, Ірина Скакальська, Володимир Собчук, Ірина Комінярська, Олег Василишин, Ірина Поляк) з випускниками (Анастасія Михайлюк, Ольга Ониськів, Юлія Копиловська, Юлія Кононьчук, Назар Багнюк, Мар’яна Папіровнік, Оксана Шаплай, Юлія Собчук). 

Гарант освітньої програми Середня освіта (Українська мова і література. Історія) Волянюк І. О. ознайомила присутніх зі структурою проєкту програми на 2024 – 2025 н.р., її метою та особливостями, змінами, внесененими відповідно до Наказу Міністерства освіти і науки України № 260 від 04.03.2024 р.

Учасниками заходу було обговорено ключові аспекти проєктів ОПП на 2024 – 2025 н.р., такі як мету, особливості програм, викладання та навчання, а також актуальність освітніх компонентів для підготовки здобувачів до практичної діяльності у закладах освіти.

Випускники поділилися власним досвідом роботи, дали позитивну оцінку набутих за час навчання на магістерській програмі теоретичних знань і практичних умінь і навиків.

Зокрема, А. Михайлюк, вчителька української мови та літератури Кременецької класичної гімназії Кременецького академічного ліцею імені У. Самчука, запропонувала щорічно проводити спільні науково-методичні семінари з метою вдосконалення професійної педагогічної діяльності.    

Ю. Копиловська, вчителька української мови та літератури Вільгірської гімназії, та О. Ониськів, учителька історії та правознавства Великобережецької ЗОШ І – ІІІ ступенів Кременецької міської ради Тернопільської області, акцентували на важливості й необхідності  впровадження в освітній процес сучасних інформаційних технологій, а також онлайн-платформ і сервісів.  

Ю. Кононьчук, завідувачка туристично-інформаційного відділу Кременецько-Почаївського державного архітектурного заповідника, та Н. Багнюк, науковий співробітник науково-дослідного відділу Кременецького ДІАЗу, випускники ОПП Середня освіта (Українська мова і література. Історія) 2023 р., запропонували активніше залучати здобувачів до науково-дослідницької роботи за пріорітетними напрямами.

М.  Папіровнік, учителька української мови Тернопільської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №23, позитивно відгукнулася про підготовку фахівців за спеціальністю 014 Середня освіта (Українська мова і література) у КОГПА ім. Тараса Шевченка, а також пропонувала розширити кількість вибіркових дисциплін практичного спрямування. 

Пропозиції, висловлені учасниками зустрічі, будуть проаналізовані та враховані в редакціях ОПП перед їхнім затвердженням і введенням у дію на 2024 – 2025 н.р. Тож зворотний зв'язок із випускниками сприятиме  вдосконаленню теоретичної та практичної підготовки здобувачів освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 014 Середня освіта (Українська мова і література).

 1
 1
 1
 1
 1
 1
 1
 1

Print